Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
 Pinterest

Vloeren en kasten op maat?
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl
Voordeellaminaatvloeren.nl

Nieuw  |  voordeelvloeren.nl

Telefoon

Stompe deurenEen stompe deur heeft rechte zijkanten en valt volledig in het kozijn


Stompe binnendeuren hebben als belangrijkste kenmerk dat de deur volledig in een kozijn valt terwijl een opdekdeur half in het kozijn en half op het kozijn valt. Stompe deuren hebben geen linker of rechter draairichting omdat een stompe deur aan beide zichtzijde identiek is en de deur met de slotgatfrezing aan de linker of rechterzijde in het kozijn gemonteerd kan worden.
Bij ongelijke stompe deuren zoals een CanDo Barn binnendeur of bij Svedex deuren waar een insteekslot in is gemonteerd wordt wel een draairichting gevraagd.

Wat is de hoogte van het slotgat en deurkruk?


De hoogte van de deurkruk is precies 1050 mm gemeten vanaf de onderzijde van de deur als er een insteekslot in de deur is gemonteerd.
De slotgatfrezing is een standaard Nemef 1200 boring. De exacte afmetingen zijn:
Slotkastfrezing is 130 mm hoog x 18 mm breed x 85 mm diep.
De voorplaat met ronde hoeken is 174 mm hoog x 20 mm breed x 3 mm diep
Een standaard slotgatfrezing kan met een slotgatstopper dicht gemaakt worden.

Montage van stompe deuren


Stompe deuren worden afgehangen met scharnieren die met schroeven zowel in de deur als op het kozijn worden gemonteerd. Stompe deuren met een hoogte vanaf 211.5 cm worden met 3 kogellager scharnieren aan het kozijn gemonteerd om de deur soepel te laten draaien en kromtrekken tegen te gaan. Standaard stompe binnendeuren worden geleverd met een slotgat waarin een insteekslot gemonteerd moet worden van bijvoorbeeld Nemef of Lips.

Gaten voor een deurkruk, een sleutelrozet of een wc garnituur worden niet vooraf in een standaard deur geboord (uitzondering is Svedex). Een stompe binnendeur is zodoende ook geschikt om bijvoorbeeld als schuifdeur te gebruiken waar een deurkruk niet gewenst is. Het deurbeslag wordt gemonteerd nadat een insteekslot in de deur is gemonteerd en de gaten voor het deurbeslag zijn voorgeboord.

De montage van de scharnieren in een stompe deur is voor een handige doe-het-zelver goed te doen. De scharnieren voor een stompe deur moeten zowel in de zijstijl van de deur als in het kozijn uitgefreesd of gebeiteld worden zodat er een vlak geheel ontstaat als de scharnieren zijn gemonteerd. Een speling van 3 mm aan beide zijde en bovenzijde van de deur is gewenst. De speling tussen de onderzijde van de deur en de drempel of vloer varieert van 5 tot 15 mm.

Inkorten en versmallen van een stompe deur is altijd mogelijk. Gemiddeld is een stompe deur aan alle zijde maximaal 10 mm in te korten met behoud van de garantie.

Bekijk onze stompe deuren


Meet de breedte van de sponningHandig om te weten

Opdekdeuren opmeten Pijl rechts Stompe deur heeft geen draairichting Pijl rechts Verschil tussen een slotgat en krukgat Pijl rechts Zo bestel je een complete deur Pijl rechts Sloten en bewerkingen Pijl rechts Inmeten en montage Pijl rechts

Ons team staat klaar om je te helpen

Klantenservice Pijl rechts Bezorgen of afhalen Pijl rechts Betaalmogelijkheden Pijl rechts Retourneren Pijl rechts Folders en video's Pijl rechts
Ster waarderingRating starRating starSter waarderingSter waardering
9.3/10 van 2044 beoordelingen


Betaalmogelijkheden

Nieuw | Voordeelvloeren.nl