Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
 YouTube
 Pinterest
 Fotoactie

Vloeren en kasten op maat?
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl
Voordeellaminaatvloeren.nl

Montagepartner worden
Montagepartner worden?
Wil je montagepartner worden? Of wil je weten wat de voordelen voor jou als professional zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan even contact op via: info@voordeeldeuren.nl
Stuur een mail

Nieuw  |  voordeelvloeren.nl

Filteren filter pijl
OPDEK OF STOMP
HOOGTE
Voor opties kies eerst stomp of opdek
BREEDTE
Voor opties kies eerst stomp of opdek
STIJL
PRIJS
MERK
LEVERTIJD
HOL OF MASSIEF
KLEUR AFGELAKT OF GRONDVERF
GLAS OF PANEELDEUR
AANTAL RUITEN
SOORT GLAS


Toon resultaten (1305)
Sorteren Sorteren
Toon resultaten

Stompe deuren zijn links EN rechts draaiend

Er bestaan twee soorten binnendeuren. Je hebt opdekdeuren en stompe deuren. Stompe deuren vallen volledig in het kozijn. De stompe deur heeft twee rechte zijkanten. Voor een stompe deur is het niet van belang om de draairichting aan te geven. Beide kanten van een stompe deur zijn identiek. Een stompe deur met slotgatfrezing kan aan de linker- of rechterzijde in het kozijn gemonteerd worden. Een opdek deur valt half in het kozijn en half op het kozijn. De zijkant van de deur heeft een opdekrand.
Lees verder over inmeten stompe deuren


resultaten
Meer weergeven


Monteren van stompe deuren

Stompe deuren worden afgehangen met scharnieren die met schroeven zowel in de deur als op het kozijn worden gemonteerd. Stompe deuren met een hoogte vanaf 211.5 cm worden met 3 kogellager scharnieren aan het kozijn gemonteerd om de deur soepel te laten draaien en kromtrekken tegen te gaan. Standaard stompe binnendeuren worden geleverd met een slotgat waarin een insteekslot gemonteerd moet worden.

Stompe deuren niet voorzien van gaten voor deurbeslag

Gaten voor een deurklink, scharnier, sleutelrozet of wc garnituur worden niet vooraf in een standaard deur geboord (uitzondering is Svedex). Een stompe binnendeur is zodoende ook geschikt om bijvoorbeeld als schuifdeur te gebruiken waar een deurkruk niet gewenst is. Het slotgat wordt dan gedicht met een slotgatstopper. Het deurbeslag wordt gemonteerd nadat een insteekslot in de deur is gemonteerd en de gaten voor het deurbeslag zijn voorgeboord.

Opmeten stompe deur

Er zijn twee manieren om de juiste afmetingen te vinden van je nieuwe stompe buitendeur en binnendeur. Je kan de bestaande stompe deur opmeten of de sponningmaat in het kozijn opmeten. Als de stompe deur die vervangen moet worden wilt opmeten dan meet je de hoogte en in de breedte op. Je meet op diverse plaatsen van de stompe deur en je neemt de breedste maat.

- Zo meet je de breedte van een stompe deur


De juiste afmeting door het het kozijn op te meten is iets moeilijker. Je meet altijd in de sponning van het kozijn, zowel in de breedte als in de hoogte. Je meet eerste de sponningmaat in de breedte. Hier trek je nog gemiddeld 3 mm per zijde van de deur vanaf, dus 6 mm in totaal (rekensom: sponningmaat – 6 mm = breedte deurmaat).

- Zo meet je de hoogte van een stompe deur


Nadat de breedte is vastgesteld meet je de gehele sponning in de hoogte van het kozijn. De speling van de bovenkant van de stompe deur tot het kozijn is gemiddeld ook 3 mm. De speling van de onderkant van de stompe deur is geheel naar wens te bepalen en varieert gemiddeld tussen de 5 en 10 mm.

Op welke hoogte zit het slotgat en de deurklink?

In Nederland zijn er een aantal afspraken gemaakt over de standaard hoogtes van frezingen voor een deurklink en het slotgat. Onze leveranciers houden deze afmetingen aan voor de benodigde infrezingen van een stompe deur. Hierdoor wordt het monteren van een stompe deur een stuk makkelijker.

De hoogte van het krukgat in een stompe deur bevindt zich op precies 1050 mm gemeten vanaf de onderzijde van de deur wanneer er een insteekslot in de stompe deur is gemonteerd.

Het slotgat wordt altijd gefreesd ter behoeven van een standaard Nemef 1200 slot. De afmetingen hiervan zijn:
Slotkastfrezing (hxbxd): 130 mm x 18 mm x 85
Voorplaat met ronde hoeken (hxbxd): 174 mm x 20 mm x 3 mm

Hoeveel speling heeft een stompe deur nodig?

De montage van de scharnieren in een stompe deur is voor een handige doe-het-zelver goed te doen. De scharnieren voor een stompe deur moeten zowel in de zijstijl van de deur als in het kozijn uitgefreesd of gebeiteld worden zodat er een vlak geheel ontstaat als de scharnieren zijn gemonteerd. Een speling van 3 mm aan beide zijde en bovenzijde van de stompe deur is gewenst. De speling tussen de onderzijde van de deur en de drempel of vloer varieert van 5 tot 10 mm.

Vaak is het mogelijk om zelf de stompe deur nog in te korten of te versmallen. Hiervoor is niet altijd een stompe maatwerkdeur nodig. De marges hoeveel millimeter er ingekort kan worden is afhankelijk van het soort deur. Dit staat bij iedere stompe deur in de product specificaties beschreven.Terug

Handig om te weten

Opdekdeuren opmeten Pijl rechts Stompe deur heeft geen draairichting Pijl rechts Verschil tussen een slotgat en krukgat Pijl rechts Zo bestel je een complete deur Pijl rechts Sloten en bewerkingen Pijl rechts Inmeten en montage Pijl rechts Veel gestelde vragen Pijl rechts

Ons team staat klaar om je te helpen

Klantenservice Pijl rechts Showroom Pijl rechts Bezorgen of afhalen Pijl rechts Betaalmogelijkheden Pijl rechts Retourneren Pijl rechts Brochures en video's Pijl rechts
Ster waarderingRating starRating starSter waarderingSter waardering
9.3/10 van 2406 beoordelingen


Betaalmogelijkheden