Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
 YouTube
 Pinterest
 Fotoactie

Vloeren en kasten op maat?
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl
Voordeellaminaatvloeren.nl

Montagepartner worden
Montagepartner worden?
Wil je montagepartner worden? Of wil je weten wat de voordelen voor jou als professional zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan even contact op via: info@voordeeldeuren.nl
Stuur een mail

Nieuw  |  voordeelvloeren.nl

Filteren filter pijl
OPDEK OF STOMP
HOOGTE
Voor opties kies eerst stomp of opdek
BREEDTE
Voor opties kies eerst stomp of opdek
STIJL
PRIJS
MERK
LEVERTIJD
HOL OF MASSIEF
KLEUR AFGELAKT OF GRONDVERF
GLAS OF PANEELDEUR
AANTAL RUITEN
SOORT GLAS


Toon resultaten (1307)
Sorteren Sorteren
Toon resultaten

Paneeldeuren met strakke of klassieke panelen

Je staat er niet dagelijks bij stil, maar iedere woning bevat een flink aantal paneeldeuren. Binnen- en buitendeuren. En dat niet alleen, deuren bepalen voor een groot deel de uitstraling van een interieur. De paneeldeur is een van de bekendste deuren, maar wat is eigenlijk een paneeldeur? En welke uitstraling biedt een paneeldeur?
Lees verder over paneeldeuren

Paneeldeur zwart
CanDo - Model Sheffield

resultaten
Meer weergeven


Paneel binnendeuren kopen? Hoeveel heb je er nodig?

Wel eens het aantal binnendeuren in je interieur geteld? Je zal versteld staan hoeveel het er zijn. Vanaf de voordeur passeer je er heel wat voordat je bij de zolder bent aanbeland. Dat geeft tevens aan dat deuren een belangrijk item in een woning zijn en daarmee ook mede de look van een interieur bepalen.

Met gladde deuren is een interieur al snel modern en strak. Prachtig natuurlijk, maar het kan ook anders. Paneeldeuren zijn ten opzichte van de strakke gladde deur veelzijdiger. Paneeldeuren passen in meerdere interieurs, van klassiek tot modern en van vintage tot minimalistisch. Je kunt er bovendien nog variaties mee aanbrengen door deze deuren met paneel bijvoorbeeld wel of niet van glas te voorzien. Natuurlijk spelen de kleuren en de stijl van het deurbeslag ook een rol.

Wat is een paneeldeur?

Laten we eerst eens kijken wat een paneeldeur nu eigenlijk is, hoe een paneeldeur is opgebouwd en hoe een paneeldeur eruitziet. Een paneeldeur is een deur die is opgebouwd uit een stijl- en regelwerk met daartussen één of meer panelen. Het is een veelgebruikte binnendeur, want al vanaf het begin van de twintigste eeuw werden paneeldeuren in woningen toegepast.

Het meest kenmerkend aan een paneeldeur is dat de deur bestaat uit verschillende vlakken of panelen die tussen verticale "stijlen" en horizontale "regels" liggen. De paneeldeur heeft dieptewerking waarmee meteen het verschil met een vlakke deur duidelijk is. Panelen in een deur hebben een andere aanblik dan een vlakke deur. Speelser en origineler.

Paneeldeuren kennen veel onderdelen. Vaklieden zijn daar bekend mee, maar we leggen het ook graag aan je uit. Zo zijn er de deurstijlen ofwel het frame van de paneeldeur en dan is er de horizontale balk ofwel de regel, die de paneeldeur stevigheid geeft. Dit vormt de basis van de paneeldeur. Verder heet het bovenste en onderste deel van de paneeldeur dorpels. Aan het einde van deurstijlen of dorpels vind je het profiel. Met dat profiel kun je een paneeldeur naar eigen smaak zijn uitstraling geven.

Dan is er nog het deel dat bossing heet

De vaklieden weten dan exact wat er wordt bedoeld. Het is dat deel van de paneeldeur dat iets terug ligt, tussen het profiel en het kussen. Het kussen is dan weer het midden van het bossing paneel dat op dezelfde hoogte ligt als de stijlen, regels en dorpels. Dit allemaal samen; profiel, bossing en kussen wordt paneel genoemd.

Een nieuwepaneel deur is erg betaalbaar

Een nieuwe paneel deur past in ieder interieur met als voordeel dat het een betaalbare deur is en goed te combineren met de populaire stalen deuren die momenteel een trend zijn. En iedereen weet; voor een trend moet je vaak meer betalen. Daarom zijn houten paneeldeuren een prima alternatief.

Met het juiste beslag en een goede afwerking heb je daarmee een prachtige paneeldeur te pakken die in heel veel woonstijlen past. Van modern tot klassiek en van eclectisch tot retro. Een nieuwe paneeldeur gemaakt van hout is een aanwinst in jouw interieur. Een paneeldeur is gemakkelijk te schilderen in een gewenste kleur en met een persoonlijke keuze voor binnendeur beslag kan je de paneeldeur een eigen uitstraling geven.

Trendy zwarte paneeldeuren bestellen

Wie had ooit gedacht dat zwart een trendkleur zou zijn. Na het oranjebruin in de seventies en de felle jaren tachtigkleuren, volgden de pastels en het eindeloze wit. Inmiddels doen aardetinten het goed, waar het zwart als accentkleur prachtig bij aansluit. Met andere woorden; veel mensen kiezen voor zwarte kozijnen en zwarte CanDo Sheffield paneeldeur.

Zwarte paneeldeuren geven een fraaie uitstraling aan ieder interieur en doet in veel gevallen zelfs chique aan. Vooral als je het combineert met groene, okergele of gouden details. De zwarte afgelakte paneeldeuren zijn een aanwinst in jouw interieur. Completeer dit met een zwarte deurklink. Het geheel ziet eruit als om door een ringetje te halen. En je styled het gemakkelijk met alle mogelijke andere kleuren en prints. Zwart kan een interieur bovendien een tijdloze uitstraling geven. Zwart is misschien wel het nieuwe wit.

Paneeldeuren met glas kopen

Een belangrijk onderdeel van de inrichting van een woning is de lichtinval. Licht valt door de ramen naar binnen en geeft een ruimte een frisse aanblik. Dit geldt als er voldoende van dat licht naar binnen valt. Dat effect kan nog eens worden versterkt als aanwezige paneeldeuren, deels van glas zijn gemaakt. Dat kan er zelfs voor zorgen dat ruimten optisch groter lijken. Het biedt letterlijk licht, lucht en ruimte. Een industriële deur of een paneeldeur met glas is dan ook een welkome aanwinst als een ruimte wat kleiner is of als er meer lichtinval wordt gewenst.

Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor paneeldeuren met glas-in-lood ruiten. De kleur van de paneeldeur is dan naar keuze. Als je bij glas-in-lood aan een klassieke deur denkt, is dat niet helemaal terecht want glas-in-lood ramen in een deur kunnen er ook voor zorgen dat de ruimte juist een moderne twist krijgt. De glas-in-lood ramen zijn dan in eenzelfde tint uitgevoerd. Dat biedt een net niet te strak uiterlijk, maar houdt de uitstraling ervan wel rustig. Een voordeur paneel is leverbaar in vele vormen. Rechthoeking, vierkant, maar ook rond of ovaal. De prijs van een paneel in een voordeur mag wat hoger zijn wat tot gevolg heeft dat er meer arbeid aan het deurpaneel gemaakt kan worden. De panelen in een voordeur moeten goed bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. Heel goed de naden afkitten en schilderen is van belang.

Paneeldeuren uit de jaren 30

Nu we het toch over deuren met glas hebben en in het bijzonder de glas-in-lood deuren, belanden we al snel in de jaren dertig van de vorige eeuw. Deze periode heeft voor veel veranderingen in ons interieur gezorgd. Het interieur werd strakker en minder oubollig. Hoge plafonds, paneeldeuren en glas-in-lood waren dominant. De lijnen werden rustiger, de kleuren uitgesprokener. De jaren dertig stijl heeft karakter, geïnspireerd op de stijl van de Amsterdamse School, Art Deco en Jugendstil.

Dit is exact wat zoveel mensen erin aanspreekt. Deze stijl is tot op de dag van vandaag populair, en dat geldt ook voor de uitvoering van de typische jaren dertig paneeldeur. Deuren van een klassieke eenvoud, met verticale of horizontale panelen en facetprofielen. Ze zijn uitgevoerd zonder en met glas. Dat laatste kan de jaren 30 paneeldeur tot ofwel een klassieke of moderne paneeldeur maken, ook afhankelijk van het beslag dat er op aangebracht wordt.

Paneeldeur op maat maken

De meeste deuren hebben standaardmaten, maar een enkele keer moet een paneeldeur op maat gemaakt worden. Het voordeel van een paneeldeur is dat deze vrij gemakkelijk op maat kan worden gemaakt. Dat doet niets af aan de kwaliteit en de uitstraling van de deur. Dat geldt ook voor paneeldeuren met glas (Bij glas-in-lood paneeldeuren is een aanpassing van het formaat glas niet mogelijk).


Terug

Handig om te weten

Opdekdeuren opmeten Pijl rechts Stompe deur heeft geen draairichting Pijl rechts Verschil tussen een slotgat en krukgat Pijl rechts Zo bestel je een complete deur Pijl rechts Sloten en bewerkingen Pijl rechts Inmeten en montage Pijl rechts Veel gestelde vragen Pijl rechts

Ons team staat klaar om je te helpen

Klantenservice Pijl rechts Showroom Pijl rechts Bezorgen of afhalen Pijl rechts Betaalmogelijkheden Pijl rechts Retourneren Pijl rechts Brochures en video's Pijl rechts
Ster waarderingRating starRating starSter waarderingSter waardering
9.3/10 van 2415 beoordelingen


Betaalmogelijkheden