Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
 YouTube
 Pinterest
 Fotoactie

Vloeren en kasten op maat?
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl
Voordeellaminaatvloeren.nl

Montagepartner worden
Montagepartner worden?
Wil je montagepartner worden? Of wil je weten wat de voordelen voor jou als professional zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan even contact op via: info@voordeeldeuren.nl
Stuur een mail

Nieuw  |  voordeelvloeren.nl

Filteren
Toon resultaten (1049)
Sorteren
Toon resultaten

Welk kozijn past er in mijn muur?

De meest gestelde vraag is welk kozijn past er bij mijn deur? Het antwoord is niet direct te geven omdat het kozijn ook in een binnenwand of muur gemonteerd moet worden. Is de binnenwand van steen of beton en moet het kozijn vervangen worden of moeten de tussenwanden nog gemaakt worden van houtskelet afgewerkt met gips. Een andere vraag is welke sparing of opening moet er gemaakt worden voor een nieuwe deur met kozijn?
Lees verder over kozijnen inmeten
SKANTRAE SKS 1231

resultaten
Meer weergeven

Een deurkozijn in een nieuwe wand plaatsen

Een belangrijke factor is de dikte van de muur waarin het kozijn wordt geplaatst. Is de muur 7cm dik van gipsblokken of hout dan is de keuze een houten kozijn van 90mm diep of een metalen kozijn of renovatiekozijn van 70mm.
De verwarring is dat bij een houten kozijnpakket de buitenmaat van 90mm wordt aangegeven. De kalksponning is dat 90mm kozijn is 70mm en dat valt net als de andere kozijnen om de gipsblokken of houten regelwerk.
Is de muur 10cm dik dan is een houten kozijnpakket van 114mm de juiste keuze of een 100mm metalen of renovatie kozijn. De reden is gelijk als hierboven omschreven.

Een deurkozijn in bestaande muur plaatsen

Het makkelijkste is een renovatie of metalen kozijn te plaatsen in een bestaande muur. Dit type kozijnen zijn gemaakt om op een eenvoudige wijze een bestaand kozijn te verwijderen en daar een nieuwe voor terug te plaatsen. Renovatiekozijnen worden veel toegepast om metalen opdekkozijnen te vervangen door kozijnen waar stompe deuren in geplaatst kunnen worden. Stompe binnendeuren geven meer sfeer dan de gemiddelde opdekdeur.

Een stompe deur past niet in een opdekkozijn

Het is van belang dat de keuze voor het type deur is gemaakt voordat de kozijnen worden besteld. Een opdekdeur past alleen in een opdekkozijn en een stompe deur past alleen in een stomp kozijn. Maar er is een uitzondering. CanDo heeft een universeel kozijn gemaakt waarbij zowel een opdekdeur als een stompe deur in gemonteerd kan worden. Het is een doe-het-zelf product en niet geschikt voor zwaardere deuren. De meest gangbare combinatie zijn opdekdeuren + een metalen kozijn en stompe deuren in een houten kozijn.

Wat is de sparingmaat voor een kozijn?

Een sparingmaat is de opening die gemaakt moet worden om daar een kozijn in te plaatsen. Weet je welke deur kozijn combinatie je wenst, geeft onze klantenservice je graag advies over de sparingsmaten in de bestaande muur of nieuwe wand. Het makkelijkste is om dit via mailadres info@voordeeldeuren.nl aan te vragen. Je kan dan altijd teruglezen wat het beste advies is voor jouw nieuwe kozijn.Terug

Handig om te weten

Opdekdeuren opmeten Pijl rechts Stompe deur heeft geen draairichting Pijl rechts Verschil tussen een slotgat en krukgat Pijl rechts Zo bestel je een complete deur Pijl rechts Sloten en bewerkingen Pijl rechts Inmeten en montage Pijl rechts Veel gestelde vragen Pijl rechts

Ons team staat klaar om je te helpen

Klantenservice Pijl rechts Showroom Pijl rechts Bezorgen of afhalen Pijl rechts Betaalmogelijkheden Pijl rechts Retourneren Pijl rechts Brochures en video's Pijl rechts
Ster waarderingRating starRating starSter waarderingSter waardering
9.3/10 van 2408 beoordelingen


Betaalmogelijkheden