Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
 YouTube
 Pinterest
 Fotoactie

Vloeren en kasten op maat?
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl
Voordeellaminaatvloeren.nl

Montagepartner worden
Montagepartner worden?
Wil je montagepartner worden? Of wil je weten wat de voordelen voor jou als professional zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan even contact op via: info@voordeeldeuren.nl
Stuur een mail

Nieuw  |  voordeelvloeren.nl

Filteren
Toon resultaten (1048)
Sorteren
Toon resultaten

Welk slot past op jouw deur?

Een binnendeur is voorzien van een slotgat waarin een insteekslot geplaatst moet worden om de deur te kunnen openen en sluiten. Het slotgat zit op de kopse kant van de binnendeur en heeft een standaard afmeting. Een insteekslot is altijd zo geplaatst dat bij juiste montage de deurkruk op een hoogte van 105 cm zit, gemeten vanaf de onderzijde van de deur. Een standaard binnendeuren is aan de zichtzijde niet voorzien van een krukgat of sleutelgat. (Svedex is de uitzondering)
Lees verder over de verschillende deursloten
MAGNEET LOOPSLOT

resultaten
Meer weergeven

Een loopslot bedient alleen een deurkruk

Het meest gebruikte insteekslot heeft de naam loopslot (of deurkrukslot), deze plaats je in de binnendeur als je daar alleen een deurkruk op wil plaatsen. Bestel je een loopslot ontvang je daar een sluitplaat bij. Extra technische informatie over een insteek loopslot.

WC of badkamerslot bedient een deurkruk en een wc slot

Een badkamer- of wc slot heeft de naam vrij-en-bezetslot (of wc-slot) en deze plaats je in de binnendeur als je deze wil afsluiten met een draaiknop en opent met een deurklink. Bij dit slot wordt ook een sluitplaat meegeleverd.

Nieuw een smal magneetslot!

Nieuw op de markt is een magneet smalslot. Dit slot is extra smal zodat deze in de smalle stijlen van industriële deuren van Austria passen. De sluitplaat is magnetisch zodat de dagschoot pas uit de deur komt zodra de deur gesloten wordt in het kozijn. Als de deur geopend is, steken er dus geen onderdelen uit de deur.

Dag en nachtslot bedient een kruk en kan op slot met een simpele sleutel

Een dag en nachtslot is een insteekslot waarbij je de deur kan openen met een deurkruk en op slot kan draaien met een zogenaamde klavier sleutel. Dit is een simpele sleutel vaak voorzien van een nummer. Het slot wordt geleverd inclusief 2 sleutels en een sluitplaat.

Cilinder insteekslot bediend een kruk en er past een profielcilinder in

Een cilinderslot is een insteekslot waarbij je de deur kunt openen met een deurkruk en kunt afsluiten door middel van een profiel cilinder. De profielcilinder wordt niet meegeleverd maar is separaat leverbaar. Profielcilinders zijn ook gelijksluitend leverbaar wat inhoud dat er meerdere deuren geopend en gesloten kunnen worden met dezelfde sleutel. Een cilinderslot wordt geleverd inclusief sluitplaat.

Kastslot wordt enkel bedient met een simpele sleutel

Een kastslot wordt geplaatst in deuren waar geen deurkruk gewenst is maar wel dicht moet blijven. De meterkastdeur is hier een goed voorbeeld van. Een kastslot is een insteekslot waarbij je de deur kunt openen en sluiten met een zogenaamde klavier sleutel. Dit is een simpele sleutel vaak voorzien van een nummer. Het slot wordt geleverd inclusief 2 sleutels en een sluitplaat.

Sluitplaten

De meegeleverde sluitplaat is passend bij het model Nemef deurslot. De sluitplaat is geschikt voor montage op houten stompe kozijnen. Bij opdekdeuren zit de sluitplaat verwerkt in het stalen kozijn en is het dus niet nodig om het er los op te monteren.

Monteren van een insteekslot

Om je een eindje op weg te helpen met het monteren van een insteekslot, hebben wij een instructievideo voor je gemaakt. In deze video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het insteekslot in de deur kan monteren.

Zelf een deurslot monteren


Extra bewerkingen aan een binnendeur


- Een tochtvaldorpel


Naast een passend slot zijn er ook nog andere bewerkingen die je aan een deur kan toevoegen. Bijvoorbeeld een tochtvaldorpel. Een tochtvaldorpel is een tochtstrip die aan de onderzijde van de deur wordt in gefreesd. Deze is alleen zichtbaar aan de kopse kant van de binnendeur.

Tijdens het sluiten van de deur wordt de tochtstrip geactiveerd en sluit dan de kier van maximaal 15 mm onder de deur af. Bij het openen van de deur trekt een veer de tochtvaldorpel weer in de deur. Een tochtvaldorpel is niet alleen geschikt om koude of warme lucht tegen te houden, maar werkt ook uitstekend tegen geluidsoverlast.

- Een schuifdeursysteem


Een complete schuifdeur stel je samen uit een deur + een schuifdeursysteem. Het schuifdeursysteem bestaat uit een rail van 200 cm met de benodigde rollers en een stopsysteem. Bij bestelling van een schuifdeursysteem en een stompe binnendeur wordt er direct in de binnendeur een gleuf aan de onderzijde van de deur gefreesd waar de geleider in schuift om de deur mooi op zijn plaatst te houden.

De schuifdeurrail kan zowel tegen de wand als tegen het plafond bevestigd worden. Voor de afwerking van een rail tegen de muur is een afwerkkoof separaat te bestellen die de schuifdeurrail en de ruimte tussen de rail en de deur keurig afwerkt.

Een andere optie om toe te voegen is een set schuifdeurkommen. De kommen worden per set van 2 stuks geleverd en vallen in een uitsparing in de schuifdeur. Bestel je de kommen samen met een deur worden ook deze sparingen in de fabriek gemaakt. De sluitkommen worden los meegeleverd.

Buitendeur sloten


Een buitendeur is nooit standaard voorzien van een slotgat. De reden hiervoor is dat een buitendeur niet aan beide zijden identiek is waardoor de plaats van het slot de draairichting bepaald. De juiste keuze is simpel te maken tijdens de bestelprocedure. De hoogte van het slotgat is standaard en niet afwijkend leverbaar. De hoogte van de deurkruk is 105 cm gemeten vanaf de onderzijde van de buitendeur.

Duo-deuren zijn deuren waarbij de onderzijde van de bovenzijde los van elkaar kunnen draaien. Een slotgat wordt standaard in de bovenste helft van de duo-deur gefreesd. Op verzoek kan het in de onderste gedeelte gefreesd worden.

- Een slotgat


Een extra bewerking zoals een slotgat verlengt de levertijd met 3 werkdagen. De uitsparing is geschikt voor de nemef 1200 collectie veiligheids sloten. Het gat voor de deurkruk en profielcilinder wordt niet voorgeboord.

- Een 3-Puntsluiting


Een 3-puntsluiting is leverbaar als een sleutel of krukbediende uitvoering. Een sleutel bediende 3-puntsluiting is geschikt voor een knop-kruk deurbeslag. De knop zit dan aan de buitenzijde van de buitendeur en de kruk aan de binnenkant van de deur. De sleutel bediende variant wordt meestal toegepast in een voordeur, waardoor je altijd de deur aan de buitenzijde met een sleutel moet openen.

Een krukbediende 3-puntsluiting is geschikt voor een buitendeur die aan beide zijden voorzien moet worden van een deurkruk. Deze keuze wordt vaak gemaakt voor een achterdeur waardoor je zonder sleutel de ruimte achter het huis in en uit kan lopen.

Bij een bestelling van een 3-puntsluiting wordt de frezing in de deur gemaakt, deze frezing wordt aan de binnenzijde van de deur voorzien van een beschermende grondverf en de 3-puntsluiting van jouw keuze. Het gat voor de profielcilinder wordt ook direct geboord. De 3-puntsluiting wordt bediend door een profielcilinder die separaat besteld kan worden. Ook het veiligheidsdeurbeslag kan separaat voor een buitendeur bijbesteld worden.

- Een tochtvaldorpel


Een tochtvaldorpel is een tochtstrip die aan de onderzijde van de deur wordt in gefreesd. Deze is alleen zichtbaar aan de kopse kant van de buitendeur. Tijdens het sluiten van de deur wordt de tochtstrip geactiveerd en sluit de kier van maximaal 15 mm onder de deur af. Bij het openen van de deur trekt een veer de tochtvaldorpel weer in de deur.
Een tochtvaldorpel is niet alleen geschikt om koude of warme lucht tegen te houden, maar werkt ook uitstekend tegen geluidsoverlast.

- Een brievensleuf


Een buitendeur wordt altijd geleverd zonder brievensleuf voor een brievenklep. Buitendeur waarop een brievenklep zichtbaar is geeft alleen een indicatie dat een brievensleuf mogelijk is in de deur. Bij afbeeldingen waarop geen brievenklep zichtbaar is, is een brievensleuf niet mogelijk. De afmeting van de brievensleuf is volgens de TNT en Post NL voorwaarden.

Ben je opzoek naar een speciaal deurslot of meer informatie over de sloten die we beschreven hebben, neem dan contact op met de klantenservice.


Terug

Handig om te weten

Opdekdeuren opmeten Pijl rechts Stompe deur heeft geen draairichting Pijl rechts Verschil tussen een slotgat en krukgat Pijl rechts Zo bestel je een complete deur Pijl rechts Sloten en bewerkingen Pijl rechts Inmeten en montage Pijl rechts Veel gestelde vragen Pijl rechts

Ons team staat klaar om je te helpen

Klantenservice Pijl rechts Showroom Pijl rechts Bezorgen of afhalen Pijl rechts Betaalmogelijkheden Pijl rechts Retourneren Pijl rechts Brochures en video's Pijl rechts
Ster waarderingRating starRating starSter waarderingSter waardering
9.3/10 van 2406 beoordelingen


Betaalmogelijkheden