Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
 YouTube
 Pinterest
 Fotoactie

Vloeren en kasten op maat?
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl
Voordeellaminaatvloeren.nl

Montagepartner worden
Montagepartner worden?
Wil je montagepartner worden? Of wil je weten wat de voordelen voor jou als professional zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan even contact op via: info@voordeeldeuren.nl
Stuur een mail

Nieuw  |  voordeelvloeren.nl

Filteren
SOORT DEUR
HOOGTE
BREEDTE
STIJL
PRIJS
MERK
LEVERTIJD
TYPE
AANTAL RUITEN
SOORT GLAS


Toon resultaten (352)
Sorteren
Toon resultaten

Wat is een goede schuurdeur van hout?

Een goede schuurdeur is niet genoeg om een schuur goed af te sluiten. Een stevig kozijn, goede scharnieren en een degelijk slot met een keurmerk maken samen met een goede schuurdeur een compleet geheel om een schuur goed af te kunnen sluiten. Een schuurdeur is vaak een goedkope achterdeur met glas. We hebben dit onderzocht en de schuurdeur is vaak een van de sluitposten op een begroting van een verbouwing of ontwerp van een architect.
Lees verder over hardhouten schuurdeuren

CANDO ML 360
Meer weergeven

Vuren schuurdeuren raden we NIET aan

Het kan maar duidelijk zijn. Vurenhout is niet de juiste keuze om als schuurdeur te gebruiken. Helemaal niet als buitendeur aangezien die bestand moet zijn tegen zon, regen en kou. Vurenhout krimpt en zet uit onder invloed van warmte en vocht. De verf of beits die op een vurendeur wordt aangebracht zal snel gaan bladderen waardoor vocht sneller in het hout trekt. De vurendeur zal snel aan de onderzijde van de deur gaan rotten is de ervaring en is dan niet meer te redden. Het maakt niet uit van welk merk de vuren schuurdeur is. Wij bieden vuren schuurdeuren niet aan om problemen te voorkomen.

Een hardhouten schuurdeur van meranti

Het wordt steeds moeilijker om betaalbaar goed hout te kunnen kopen en te gebruiken om deuren van te maken. Afspraken over duurzaam FSC hout maken de kwaliteit van het hout niet beter. Om bijvoorbeeld een gemiddelde schuurdeur te kunnen maken heb je 4 delen hardhout nodig van 50 x 150 mm met een lengte van 240cm. Snelgroeiende bomen die worden gebruikt leveren hout dat lichter is in gewicht dan dezelfde bomen van 50 jaar geleden. Een hardhouten schuurdeur van een mix van merantihout is niet meer zo zwaar als je verwacht.

Een slimme manier om hout vlak en recht te houden is door het hout op te bouwen uit smalle plankjes. De planken worden aan elkaar gelijmd waardoor de kans op kromtrekken van de houten stijlen en dorpels van een schuurdeur wordt beperkt. Het blijft een natuurproduct en werkt altijd in de hoogte en de breedte van de schuurdeur.

De gelamineerde planken worden door middel van een vingerlas aan de kopse zijden van het hout aan elkaar gekoppeld. De vingerlas is de sterkste verbinding die mogelijk is om kops hout aan elkaar te verbinden. Meranti schuurdeuren worden altijd afgewerkt met een grondverflaag zodat de deur er mooi uitziet en voorbereid is om af te werken met een goede buitenbeits of buitenverf.

Een schuurdeur van merbau is ons advies

Merbau is een betaalbare houtsoort die sterk is en goed bestand is tegen vocht als de schuurdeur niet goed is afgewerkt met verf of kit op der naden van de schuurdeur. Je zal dit wel direct zien doordat er een donkerrode vlek op de deur zichtbaar wordt. Vaklieden noemen dit het bloeden van deuren dat te voorkomen is door de deur te beschermen tegen indringend vocht.

Merbauhout breekt en barst veel minder snel dan bijvoorbeeld merantihout en houdt ongewenste bezoekers langer uit de schuur. Het is dan wel van belang dat er ook een goed kozijn in de schuurdeur is geplaatst. Een schuurdeur wordt vaak met geweld opengetrapt als deze op slot is gedraaid. Merbau schuurdeuren zijn vele malen beter bestand dan andere schuurdeuren van een andere houtsoort.

Een schuurdeur met isolatieglas is best zwaar

Schuurdeuren zijn leverbaar met 6mm draadglas of isolatieglas. Isolatieglas bestaat meestal uit een ruit van 4 mm en een ruit van 5mm. Het dikke glas is de buitenzijde. Vaak zit er een sticker op het raam om de buitenzijde aan te geven van het glas. Is dit niet he geval kijk je naar de zijkant van het glas voordat het in de schuurdeur wordt gemonteerd.

Het is belangrijk om net als bij een voordeur met glas / achterdeur om glasband in de sponning van de deur en op de achterzijde van de glaslatten te plakken. De juiste plaats is 3 mm onder de rand van de glaslat. De sparing die dan ontstaat moet met een goede glaskit volgezet worden en schuin afgestreken worden. De regen zal dan via het raam, glaskit over de deur naar de onderzijde van de deur stromen. De schuine onderdorpel van het kozijn voert het regenwater helemaal af.

Draairichting schuurdeuren

Je hebt links en rechts draaiende schuurdeuren. De draairichting wordt bepaald door de plaats van de scharnieren. Kijk naar de deur aan de zijde waar de scharnieren uitsteken tussen de deur en het kozijn van de schuur. Zijn de scharnieren aan de linkerzijde gemonteerd, is het een linksdraaiende deur. Zijn de scharnieren rechts zichtbaar, is het een rechtsdraaiende deur.

Ventilatiesleuven in goede buitendeuren

Een goede schuurdeur met isolatieglas heeft aan de buitenzijde van de deur 2 of meer ventilatie gleuven. De gleuven zijn ervoor gemaakt dat condens dat rondom het glas kan ontstaan als het in de schuurdeur is gemonteerd af te kunnen voeren. Sluit dit nooit af door middel van plamuur of andere vulmiddelen.

Naar buiten draaiende schuurdeur

Draait een schuurdeur naar buiten dan is het belangrijk dat je veiligheidsscharnieren toepast. De knoop van de scharnieren (lange pen) is er makkelijk uit te tikken en de schuurdeur aan de scharnier kant te openen. Een alternatief is zogenaamde dievenklauwen aan de scharnierkant te monteren. Werkt hetzelfde en de deur is niet te openen als de scharnierpennen eruit worden gehaald.

Naar binnen draaiende schuurdeur

Naar binnen draaiende deuren hebben meer kans op lekkage van regenwater achter de deur doordat het kozijn anders is dan bij een kozijn met een deur die naar buiten draait. Door een weldorpel te plaatsen op een naar binnendraaiende deur wordt de kans op water achter de deur voorkomen. Een weldorpel is los bij te bestellen en op maat te zagen tot een deurbreedte van 93cm. Bij aankoop van een voordeur die meestal naar binnen draait wordt direct een weldorpel meegeleverd.

We raden voor schuurdeuren en alle andere buitendeuren die naar binnen draaien kogellager scharnieren aan. Deuren met isolatieglas met een hoogte van 201.5 cm en 211.5 cm hebben minimaal 3 kogellager scharnieren nodig. Schuurdeuren met een hoogte van 231.5 cm met isolatieglas adviseren we 4 kogellagerscharnieren. De meest verkochte afmeting scharnier is 89 mm met afgeronde hoeken.

Schuurdeur schilderen. Wat is de beste verf?

De beste verf is een een buitenlak of buitenbeits. Beits wordt toegepast op onbehandelde buitendeuren. Beits dringt goed in de nerven van het hout en geeft de deuren een goede bescherming.
Verf op basis van alkyd of terpentine zijn het beste voor een doe-het-zelver om een schuurdeur in kleur te schilderen. Vakschilders mogen mogen verf met deze oplosmiddelen niet meer gebruiken en zijn overgestapt op hoogwaardig water gedragen lakken. Zoals bij elke verf zijn er een paar belangrijke regels zoals: Goed schuren tussen de lagen in. De eerste laag met korrel 120 oplopend tot korrel 320 bij het aflakken van de laatste verflaag. Goed ontvetten van de schuurdeur voordat er een verflaag wordt aangebracht. Geef de verf de tijd om uit te harden.

Montage handleiding schuurdeuren

Lees altijd de meegezonden montage en verwerkingsvoorschriften voordat je aan het werk gaat de schuurdeur af te hangen of te schilderen. Heb je nog steeds vragen over een schuurdeur, neem dan contact op met onze klantenservice via mail, chat, WhatsApp of telefoon.

Terug

Handig om te weten

Opdekdeuren opmeten Pijl rechts Stompe deur heeft geen draairichting Pijl rechts Verschil tussen een slotgat en krukgat Pijl rechts Zo bestel je een complete deur Pijl rechts Sloten en bewerkingen Pijl rechts Inmeten en montage Pijl rechts Veel gestelde vragen Pijl rechts

Ons team staat klaar om je te helpen

Klantenservice Pijl rechts Showroom Pijl rechts Bezorgen of afhalen Pijl rechts Betaalmogelijkheden Pijl rechts Retourneren Pijl rechts Brochures en video's Pijl rechts
Ster waarderingRating starRating starSter waarderingSter waardering
9.3/10 van 2415 beoordelingen


Betaalmogelijkheden