Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
 YouTube
 Pinterest
 Fotoactie

Vloeren en kasten op maat?
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl
Voordeellaminaatvloeren.nl

Montagepartner worden
Montagepartner worden?
Wil je montagepartner worden? Of wil je weten wat de voordelen voor jou als professional zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan even contact op via: info@voordeeldeuren.nl
Stuur een mail

Nieuw  |  voordeelvloeren.nl

Filteren
Toon resultaten (1048)
Sorteren
Toon resultaten

Welke scharnieren moet je gebruiken?

Je vindt scharnieren in huis op kastdeuren, deurtjes van meubelen, keukendeurtjes, openslaande ramen, de voordeur, achterdeur en binnendeuren. We beperken ons advies over scharnieren die toegepast worden op stompe en opdek binnendeuren, de juiste scharnieren voor buitendeuren en hoe je deze scharnieren het beste op de deur kan monteren.
Lees verder over scharnier advies
Zwart kogellager scharnier

resultaten
Meer weergeven

Opdekdeuren | Gebruik paumelle scharnieren

paumelle scharnieren herken je aan een grote ronde huls die voorbij de opdekdeur en het kozijn uitsteekt. Vaak zit in het midden een zwart ringetje wat een glijlager is om de deur makkelijker en zonder geluid te kunnen laten draaien.

Bovendeel scharnier draai je in de opdekdeur

Paumelle scharnieren hebben altijd één bovendeel met doorlopend schroefdraad die in de opdekdeur geschroefd wordt. De diameter van het schroefdraad is 7mm. De paumelle gaten in de deuren moeten 6.5 mm zijn of op 6.5mm opgeboord worden.

Onderste scharnierdeel wordt aan het kozijn gemonteerd

Het onderste deel van het paumellescharnier is variabel en is afhankelijk van het type kozijn. Paumelles voor een houtenkozijn zijn in de meeste gevallen hetzelfde. Is er een uitzondering dan is dit makkelijk met een beetje plamuur en verf zo opgelost.

Fabrikanten van aluminium of stalen kozijnen hebben zelf scharnieren ontwikkeld, die zijn in de loop van de tijd aangepast en verbeterd. Wil je weten welk scharnier je in jouw kozijn hebt? Vergelijk dan het onderste deel met de afbeeldingen van scharnieren op deze pagina. Je kunt het zien aan de wijze van montageboutjes of de vorm van het deel dat in het kozijn zit.

Stompe binnendeuren | Gebruik bladscharnieren

Standaard scharnieren worden technisch omschreven als bladscharnieren. In het blad van het scharnier worden 3 of 4 schroeven gedraaid zodat het goed aan de stompe deur en het kozijn bevestigd wordt Er is een grote variatie aan binnendeuren en voor elke type deur is een scharnier beschikbaar in grootte, sterkte, materiaal en kleur. Kogellager scharnieren zijn altijd het beste, slijten niet en laten geen metaalslijpsel op de muur, de vloer en plinten achter. De meest voorkomende stompe binnendeur + scharnier combinaties zetten we op een rijtje.

De beste combinatie van scharnier en stompe deur


 • Stompe boarddeuren
  Scharnier 76mm met ronde hoeken of kogellager scharnier met ronde hoeken (advies 3 stuks)

 • Stompe MDF deuren
  Kogellagerscharnier 76mm met ronde hoeken (advies 3 stuks)

 • Stompe deuren met glas
  Kogellagerscharnier 76mm met ronde hoeken (advies 3 stuks)

 • Zwarte stompe deuren met glas
  Zwarte kogellagerscharnier 76mm met ronde hoeken (advies 3 stuks)


 • Gebruik altijd kogellagerscharnieren op een voordeur

  Een voordeur is over het algemeen een zware deur die veel gebruikt wordt en naar binnen draait. Het is van belang de voordeur te voorzien van goede scharnieren die lang mee gaan en zo min mogelijk geluid maken. Een kogellager scharnier is dan de beste keuze. Een buitendeur wordt minimaal afgehangen met 3 kogellagerscharnieren met een bladhoogte van 89mm. Bij voordeuren van 231.5 cm of hoger adviseren we 4 kogellagerscharnieren waarvan er twee aan de bovenzijde, één in met midden en één aan de onderzijde wordt gemonteerd.

  De hoogte van de scharnieren bij een deur van 231.5cm

  (gemeten vanaf boven naar beneden)
  Een standaard deur die te hoog is wordt meestal ingekort aan de onderzijde. Het is daarom makkelijker om de hoogte maten van de scharnieren vanaf de bovenzijde van de deur te bepalen. De mal in het kozijn voor de scharnieren in te frezen zit dan op standaard hoogte.
  * Bij het gebruik van 3 scharnieren vervalt het scharnier op 318 mm hoogte.

  Achterdeuren | Gebruik altijd veiligheidsscharnieren

  Achterdeuren draaien vaak naar buiten en dan is de knoop van het scharnier zichtbaar aan de buitenzijde. De scharnierbladen worden aan elkaar verbonden met een scharnierpen. Tik je de pen uit het scharnier is de deur los van het kozijn en kan je de deur openen aan de scharnierzijde.
  Een veiligheidsscharnier voorkomt dit doordat er een stift op het scharnierblad is gemaakt die in het kozijn steekt als de deur gesloten is. Deze veiligheidsstift voorkomt het uittillen van de deur uit het kozijn. De meest verkochte veiligheid scharnieren zijn kogellager veiligheidsscharnieren 89 mm.

  Zwarte deuren | Gebruik zwarte scharnieren

  De keuze aan zwarte deuren groeit nog steeds en zijn niet meer alleen binnendeuren. De trend is ook overgeslagen op zwarte voordeuren en zwarte achterdeuren. Een industriële deur is voorzien van zwart deurbeslag, zoals een zwarte deurklink, een insteekslot met zwarte voorplaat en zwarte scharnieren of zwarte paumelle scharnieren. Gebruik de uitleg hierboven en maak de juiste keuze voor het scharnier dat het beste bij jouw deur past. Heb je nog vragen, opmerkingen of aanvullende informatie nodig over de mogelijkheden van andere scharnieren zoals verdekte scharnieren, taatsscharnieren of elk ander scharnier. Neem dan contact op met onze klantenservice en we helpen je graag verder.  Terug

  Handig om te weten

  Opdekdeuren opmeten Pijl rechts Stompe deur heeft geen draairichting Pijl rechts Verschil tussen een slotgat en krukgat Pijl rechts Zo bestel je een complete deur Pijl rechts Sloten en bewerkingen Pijl rechts Inmeten en montage Pijl rechts Veel gestelde vragen Pijl rechts

  Ons team staat klaar om je te helpen

  Klantenservice Pijl rechts Showroom Pijl rechts Bezorgen of afhalen Pijl rechts Betaalmogelijkheden Pijl rechts Retourneren Pijl rechts Brochures en video's Pijl rechts
  Ster waarderingRating starRating starSter waarderingSter waardering
  9.3/10 van 2406 beoordelingen


  Betaalmogelijkheden