Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
 YouTube
 Pinterest
 Fotoactie

Vloeren en kasten op maat?
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl
Voordeellaminaatvloeren.nl

Montagepartner worden
Montagepartner worden?
Wil je montagepartner worden? Of wil je weten wat de voordelen voor jou als professional zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan even contact op via: info@voordeeldeuren.nl
Stuur een mail

Nieuw  |  voordeelvloeren.nl

Filteren filter pijl
OPDEK OF STOMP
HOOGTE
Voor opties kies eerst stomp of opdek
BREEDTE
Voor opties kies eerst stomp of opdek
STIJL
PRIJS
MERK
LEVERTIJD
HOL OF MASSIEF
KLEUR AFGELAKT OF GRONDVERF
GLAS OF PANEELDEUR
AANTAL RUITEN
SOORT GLAS


Toon resultaten (1254)
Sorteren Sorteren
Toon resultaten

Binnendeur met glas

Binnendeuren en wanden van glas met zwarte stalen profielen zijn helemaal 2022. Lekker licht in het hele huis. Gevoel van ruimte en een luxe sfeer is het resultaat. Niet alleen thuis maar ook op het werk zijn deuren met glas de nieuwste trend. Samen aan het werk maar toch prive door grote glazen taatsdeuren. Een stoffig kantoor krijgt alleen al door het veranderen van een binnendeur met glas een nieuwe uitstraling.
Lees verder over binnendeuren met glas
Veralux Subliem Amalia

resultaten
Meer weergeven


Paneeldeur vervangen door een binnendeur met glas

Het vervangen van een opdekdeur is een klein klusje en door iedereen te doen. Het vervangen van een stompe binnendeur is wat moeilijker. De meeste nieuwbouwwoningen worden voorzien van dichte opdek binnendeuren die makkelijk te vervangen zijn door opdekdeuren met glas. Twee paumelle scharnieren uit de oude opdekdeur draaien, in de glasdeur draaien en de deur is afgehangen. Een stompe deur wordt bevestigd met een aantal schroeven in een bladscharnier. Het scharnier wordt in de nieuwe glazen stompe binnendeur gefreesd of ouderwets gebeiteld. Het plaatsen van binnendeur beslag en een insteekslot is gelijk aan het monteren in een opdek binnendeur.

Binnendeuren met glas in lood ramen

Een glas in lood ruit maakt van een gewone binnendeur een speciale deur. De glans nuances van het glas, de matte loodstrips en de combinatie van de kleuren glas geeft elke binnendeur een prachtige uitstraling. Het zonlicht dat weerkaats door de glas in lood ramen verlicht de vloer, wanden en meubels met een speels schouwspel van kleuren.
Je hebt glas in lood in vele varianten en stijlen. Fabrikanten zoals Austria deuren, CanDo deuren, Weekamp deuren en Skantrae hebben passend glas in lood voor moderne, tijdloze en klassieke binnendeuren.

Opdekdeuren met glas zijn de meest verkochte industriële deuren

Je denkt al snel aan stalen deuren met glas, maar de meeste zwarte opdekdeuren met glas zijn van hout. Zwarte deuren van hout zijn voordeliger dan stalen deuren en leverbaar als standaard opdekdeur of stompe binnendeur. Industriële deuren zijn leverbaar met diverse soorten glas, zoals blankglas (vensterglas), matglas (satijnglas) en rookglas (getint glas). Voordeeldeuren levert Veralux maatwerk zwarte deuren met elk soort glas, in iedere afmeting en rondom afgelakt.

Een WC of badkamerdeur met glas

Matglas in een binnendeur is geschikt als extra privé welkom is. Dit is vaak bij een badkamer of toiletdeur, maar zeker ook bij een voordeur. De keuze om een groot vlak glas toe te passen of slechts een stukje glas op ooghoogte is een persoonlijke smaak. Matglas (ook satijnglas genaamd) laat wel licht door maar je ziet niet wat zich achter het glas bevind. Een vaag silhouet zie je met name als dat dicht bij het glas is. Voordeel van glas bij een wc of badkamerdeur is dat je direct licht ziet branden en kan verwachten dat de deur is afgesloten.

Schuifdeuren met glas

Een schuifdeur met glas is erg mooi, modern, elegant en neemt weinig ruimte in. Een schuifdeur wordt vaak voorzien van een komgreep of een beugelgreep in combinatie met een schuifdeurrail. De rail moet twee keer zo lang zijn als de breedte van de schuifdeur met glas. Het mooiste is als de glasopening van de deur even groot is de dagmaat van het kozijn.

Een nadeel van een schuifdeur is dat deze niet op slot gezet kan worden en rondom open is. Dit maakt het onmogelijk om de warmte of de kou binnen te houden. Voor gebruik in huis zal het allemaal wel meevallen, maar toch handig om te weten.

Kies het mooiste glas voor je nieuwe binnendeur

De juiste keuze voor het glas hangt af van vele factoren. Is het een glasdeur tot op de grond, is het een glasdeur met veel ruitjes of alleen een klein raampje aan de bovenzijde. Iedere stijl binnendeur heeft passend glas. Moderne deuren met glas hebben geen glas in lood ruiten en industriële glasdeuren geen facetglas.

De meest gangbare glassoorten zijn:
Wil jij advies of informatie over welk type glas het beste in jouw nieuwe deur past, neem dan contact op met de klantenservice op. De ervaren deurenspecialisten delen graag hun kennis en kunnen direct advies en antwoord geven op vragen over binnendeuren.

Los meegeleverd of voor-gemonteerd glas?

De stelregel voor afgelakte deuren met glas is dat het glas al in de binnendeur gemonteerd is. Bij deuren die nog afgeschilderd moeten worden, wordt in veel gevallen het glas los meegeleverd. De optie glasmontage is dan aanwezig om dit klusje uit handen te geven aan de fabrikant. Bij afgelakte binnendeuren met glas spreekt het voor zichzelf dat het glas al gemonteerd is. Bij het bewerken van een deur is het handig het glas als laatste in de binnendeur te monteren om kans op glasbreuk te voorkomen.

Glazendeuren prijs

Een glazen deur heeft een hogere prijs dan een gelijke deur zonder glas. Een binnendeur is opgebouwd uit hout al dan niet voorzien van een MDF, spaanplaat of honingraatvulling. Deze materialen zijn altijd voordeliger dan glas. Zeker als je ervan uitgaat dat gewoon glas niet in een binnendeur gemonteerd mag worden, dit moet altijd veiligheidsglas zijn. Er zijn verschillende soorten glas beschikbaar voor een binnendeur met glas, zoals blankglas (de voordeligste glassoort), mat/satijnglas met een hogere prijs of glas met facet geslepen zijkanten. (de kostbaarste keuze)

Tips om een deur met glas schoon te houden

Het onderhoudt van een glasdeur is iets meer werk dan een deur zonder glas. Door de reflectie van licht op het glas zie je al snel vegen of afdrukken van vingers of een hand. Je maakt je binnendeur en deurbeslag eenvoudig schoon met de volgende tips. Neem tegelijkertijd ook de deurklink en vrij- en bezetsluiting mee met het schoonmaken van de binnendeur. Een goed afgelakte deur of een Svedex binnendeur met superlak kan je op dezelfde wijze schoonmaken als iedere binnendeur met glas.


Terug

Handig om te weten

Opdekdeuren opmeten Pijl rechts Stompe deur heeft geen draairichting Pijl rechts Verschil tussen een slotgat en krukgat Pijl rechts Zo bestel je een complete deur Pijl rechts Sloten en bewerkingen Pijl rechts Inmeten en montage Pijl rechts Veel gestelde vragen Pijl rechts

Ons team staat klaar om je te helpen

Klantenservice Pijl rechts Showroom Pijl rechts Bezorgen of afhalen Pijl rechts Betaalmogelijkheden Pijl rechts Retourneren Pijl rechts Brochures en video's Pijl rechts
Ster waarderingRating starRating starSter waarderingSter waardering
9.3/10 van 2418 beoordelingen


Betaalmogelijkheden