Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
 YouTube
 Pinterest
 Fotoactie

Vloeren en kasten op maat?
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl
Voordeellaminaatvloeren.nl

Montagepartner worden
Montagepartner worden?
Wil je montagepartner worden? Of wil je weten wat de voordelen voor jou als professional zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan even contact op via: info@voordeeldeuren.nl
Stuur een mail

Nieuw  |  voordeelvloeren.nl

Filteren filter pijl
OPDEK OF STOMP
HOOGTE
Voor opties kies eerst stomp of opdek
BREEDTE
Voor opties kies eerst stomp of opdek
STIJL
PRIJS
MERK
LEVERTIJD
HOL OF MASSIEF
KLEUR AFGELAKT OF GRONDVERF
GLAS OF PANEELDEUR
AANTAL RUITEN
SOORT GLAS


Toon resultaten (1305)
Sorteren Sorteren
Toon resultaten

Dubbele openslaande binnendeuren

Dubbele binnendeuren kan je om verschillende redenen toepassen. Om een ruimte af te scheiden of gewoon om een mooi pronkstuk in je woning te maken. Dubbele binnendeuren worden ook wel openslaande deuren genoemd.
Lees verder over dubbele binnendeuren
CanDo Burnley

resultaten
Meer weergeven

Stompe dubbele binnendeuren

Voor dubbele openslaande deuren gebruik je eigenlijk altijd stompe deuren. Je kan alle deurstijlen gebruiken zoals, industriele deuren, klassieke deuren of landelijke deuren. Dit is geheel afhankelijk van jouw smaak.

Wat heb je nodig voor een dubbele openslaande deur?

Ten eerste kies je een deur die bij je smaak past. Dit kan een binnendeur met glas zijn of een paneeldeur. Daarnaast heb je wellicht nog een nieuw kozijn nodig. Hiervoor kan je contact opnemen met onze klantenservice.

Om je dubbele binnendeuren compleet te maken heb je nog een aantal toebehoren nodig. Met een kantschuif zet je de passieve deur vast aan de bovenkant van het kozijn en in de vloer. We raden dus aan om twee kantschuifsystemen voor één deur te gebruiken.

Naast het kantschuifsysteem wordt er vaak gebruik gemaakt van aanslaglatten. Deze dichten de kier af tussen de twee openslaande deuren. Tenslotte heb je nog een slotgatstopper nodig. Bijna alle deuren worden standaard voorzien van een slotgat, deze kan je opvullen met de slotgatstopper.

Dan heb je nog deurbeslag nodig. Je kan kiezen voor een deurklink in combinatie met een loopslot of een deurgreep in combinatie met een rolslot. Voor stompe deuren gebruik je eigenlijk altijd RVS kogellagerscharnieren of zwarte kogellagerscharnieren.

Met hoeveel scharnieren hang je een stompe deur op?

Bij stompe deuren worden geen standaard afmetingen aangehouden wat betreft de scharnierhoogtes, in tegenstelling tot opdekdeuren. Ook is er geen standaard regel hoeveel scharnieren je gebruikt bij een stompe deur. Je zou kunnen zeggen dat je bij een stompe deur het beste drie scharnieren kan gebruikt.

Een lichte deur, zonder glas, tot een hoogte van 211.5 zou in principe ook opgehangen kunnen worden met twee scharnieren. Een deur met glas is toch alweer een stuk zwaarder, dan adviseren we om drie scharnieren toe te passen.

Kozijn maken voor dubbele draaideuren

Er bestaan geen standaard kozijnpakketten om direct toe te passen voor dubbele deuren. Het is wel samen te stellen uit losse onderdelen van het merk Austria deuren. We selecteren dan de Austria aanslag of deurnaald tussen 2 deuren, juiste hoogte kozijnstijlen en het bovendeel op de bijpassende breedte.

Een ander alternatief is ter plaatse een frame in de muur of wand te maken en te voorzien van aanslaglatten waar de deuren tegenaan sluiten. Het voordeel is dat een opmaat gemaakt deurframe makkelijk afgewerkt kan worden met deurlijsten in stijl van de dubbele deuren.

Dubbele deuren inmeten. Wat is de juiste breedte?

Een standaard binnendeur in een kozijn heeft een draairuimte van 3 mm aan beide zijde van de deur tot aan het kozijn. Bij dubbele deuren bereken je nog 4 mm extra en is de totale breedte die je nodig hebt: 2 x breedte van de deur + 10mm.

De kier tussen de deuren van 4 mm wordt afgewerkt door koplatten die op de deuren worden gemonteerd. De passieve deur die vast wordt gezet met kantschuiven hebben de aanslaglat aan de zijde waartegen de dubbele deuren sluiten. De actieve deur heeft de aanslaglat op de zichtzijde.

Afwerken van openslaande deuren in een kozijn

Het afwerken van openslaande deuren is een belangrijk onderdeel. Juist de combinatie van de dubbele deuren en afwerking van het kozijn waar ze in openen en sluiten maken het plaatje helemaal af. Openslaande taatsdeuren worden gemonteerd in strak afgewerkte muren voorzien van strak stucwerk.

Klassieke en tijdloze deuren worden gemonteerd in een houten kozijn en wordt afgewerkt met architraven is dezelfde stijl als de deur. Klassieke deurlijsten worden ook voorzien van “deurneuten” aan de onderzijde. De deurneuten worden ook vloerblokken genoemd. Het voordeel van deze blokken onder de deurlijsten is dat opstaande muurplinten weer mooi kunnen aansluiten. Het plaatje van dubbele binnendeuren is dan compleet.

Terug

Handig om te weten

Opdekdeuren opmeten Pijl rechts Stompe deur heeft geen draairichting Pijl rechts Verschil tussen een slotgat en krukgat Pijl rechts Zo bestel je een complete deur Pijl rechts Sloten en bewerkingen Pijl rechts Inmeten en montage Pijl rechts Veel gestelde vragen Pijl rechts

Ons team staat klaar om je te helpen

Klantenservice Pijl rechts Showroom Pijl rechts Bezorgen of afhalen Pijl rechts Betaalmogelijkheden Pijl rechts Retourneren Pijl rechts Brochures en video's Pijl rechts
Ster waarderingRating starRating starSter waarderingSter waardering
9.3/10 van 2402 beoordelingen


Betaalmogelijkheden