Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
 Pinterest

Vloeren en kasten op maat?
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl
Voordeellaminaatvloeren.nl

Nieuw  |  voordeelvloeren.nl

Telefoon

SLOTEN EN BEWERKINGEN


BINNENDEUR SLOTEN


Een binnendeur is voorzien van een slotgat waarin een insteekslot geplaatst moet worden om de deur te kunnen openen en sluiten. Het slotgat zit op de kopse kant van de binnendeur en heeft een standaard afmeting. Een insteekslot is altijd zo geplaatst dat bij juiste montage de deurkruk op een hoogte van 105 cm zit gemeten vanaf de onderzijde van de deur. Een standaard binnendeur is aan de zichtzijde niet voorzien van een krukgat of sleutelgat. (Svedex is de uitzondering)

Loopslot

Het meest gebruikte insteekslot heeft de naam loopslot (of deurkrukslot) en deze plaats je in de binnendeur als je daar alleen een deurkruk op wil plaatsen. Bestel je een loopslot ontvang je daar een sluitplaat bij.

WC of badkamerslot

Een badkamer of wc slot heeft de naam vrij-en-bezetslot (of wc-slot) en deze plaats je in de binnendeur als je deze wil afsluiten met een draaiknop en opent met een deurkruk. Bij dit slot wordt ook een sluitplaat meegeleverd.

Dag en nachtslot

Een dag en nachtslot is een insteekslot waarbij je de deur kan openen met een deurkruk en op slot kan draaien met een zogenaamde klavier sleutel. Dit is een simpele sleutel vaak voorzien van een nummer. Het slot wordt geleverd inclusief 2 sleutels en een sluitplaat.

Cilinderslot

Een cilinderslot is een insteekslot waarbij je de deur kunt openen met een deurkruk en kunt afsluiten door middel van een profiel cilinder. De profielcilinder wordt niet meegeleverd maar is separaat leverbaar. Profielcilinders zijn ook gelijksluitend leverbaar wat inhoud dat er meerdere deuren geopend en gesloten kunnen worden met dezelfde sleutel. Een cilinderslot wordt geleverd inclusief sluitplaat.

Kastslot

Een kastslot wordt geplaatst in deuren waar geen deurkruk gewenst is maar wel dicht moet blijven. De meterkastdeur is hier een goed voorbeeld van. Een kastslot is een insteekslot waarbij je de deur kunt openen en sluiten met een zogenaamde klavier sleutel. Dit is een simpele sleutel vaak voorzien van een nummer. Het slot wordt geleverd inclusief 2 sleutels en een sluitplaat.

Sluitplaten

De meegeleverde sluitplaat is passend bij het model insteekslot. De sluitplaat is geschikt voor montage op houten stompe kozijnen. Bij opdekdeuren zit de sluitplaat verwerkt in het stalen kozijn en is het dus niet nodig om het er los op te monteren.

BINNENDEUR BEWERKINGEN

Tochtvaldorpel

Een tochtvaldorpel is een tochtstrip die aan de onderzijde van de deur wordt in gefreesd. Deze is alleen zichtbaar aan de kopse kant van de binnendeur. Tijdens het sluiten van de deur wordt de tochtstrip geactiveerd en sluit dan de kier van maximaal 15 mm af onder de deur. Bij het openen van de deur trekt een veer de tochtvaldorpel weer in de deur. Een tochtvaldorpel is niet alleen geschikt om koude of warme lucht tegen te houden, maar werkt ook uitstekend tegen geluidsoverlast.

Schuifdeursysteem

Een complete schuifdeur stel je samen uit een deur + een schuifdeursysteem. Het schuifdeursysteem bestaat uit een rail van 200 cm met de benodigde rollers en een stopsysteem. Bij bestelling van een schuifdeursysteem en een binnendeur wordt er direct in de binnendeur een gleuf aan de onderzijde van de deur gefreesd waar de geleider in schuift om de deur mooi op zijn plaatst te houden.
De schuifdeurrail kan zowel tegen de wand als tegen het plafond bevestigd worden. Voor de afwerking van een rail tegen de muur is een afwerkkoof separaat te bestellen die de schuifdeurrail en de ruimte tussen de rail en de deur keurig afwerkt.
Een andere optie om toe te voegen is een set schuifdeurkommen. De kommen worden per set van 2 stuks geleverd en vallen in een uitsparing in de schuifdeur. Bestel je de kommen en een deur wordt ook deze sparing in de fabriek gemaakt. De sluitkommen worden los meegeleverd.

BUITENDEUR SLOTEN


Een buitendeur is nooit standaard voorzien van een slotgat. De reden hiervoor is dat een buitendeur niet aan beide zijden identiek is waardoor de plaatst van t slot de draairichting bepaald. De juiste keuze is simpel te maken tijdens de bestelprocedure. De hoogte van het slotgat is standaard en niet afwijkend leverbaar. De hoogte van de deurkruk is 105 cm gemeten vanaf de onderzijde van de buitendeur. Duo-deuren zijn deuren waarbij de onderzijde van de bovenzijde los van elkaar kunnen draaien. Een slotgat wordt standaard in de bovenste helft van de duo-deur gefreesd. Op verzoek kan het in de onderste gedeelte gefreesd worden.

Slotgat

Een extra bewerking zoals een slotgat verlengt de levertijd met 3 werkdagen. De uitsparing is geschikt voor de nemef 1200 collectie veiligheids sloten. Het gat voor de deurkruk en profielcilinder wordt niet voorgeboord.

3-Puntsluiting

Een 3-puntsluiting is leverbaar als een sleutel of krukbediende uitvoering. Een sleutel bediende 3-puntsluiting is geschikt voor een knop-kruk deurbeslag. De knop zit dan aan de buitenzijde van de buitendeur en de kruk aan de binnenkant van de deur. De sleutel bediende variant wordt meestal toegepast in een voordeur, waardoor je altijd de deur aan de buitenzijde met een sleutel moet openen.
Een krukbediende 3-puntsluiting is geschikt voor een buitendeur die aan beide zijde voorzien moet worden van een deurkruk. Deze keuze wordt vaak gemaakt voor een achterdeur waardoor je zonder sleutel de ruimte achter het huis in en uit kan lopen.
Bij een bestelling van een 3-puntsluiting wordt de frezing in de deur gemaakt, de frezing wordt aan de binnenzijde van de deur voorzien van een beschermende grondverf en de 3-puntsluiting van jouw keuze. Het gat voor de profielcilinder wordt ook direct geboord. De 3-puntsluitend wordt bediend door een profielcilinder die separaat besteld kan worden. Ook het veiligheidsdeurbeslag kan separaat bijbesteld worden.

Tochtvaldorpel

Een tochtvaldorpel is een tochtstrip die aan de onderzijde van de deur wordt in gefreesd. Deze is alleen zichtbaar aan de kopse kant van de buitendeur. Tijdens het sluiten van de deur wordt de tochtstrip geactiveerd en sluit dan de kier van maximaal 15 mm af onder de deur. Bij het openen van de deur trekt een veer de tochtvaldorpel weer in de deur.
Een tochtvaldorpel is niet alleen geschikt om koude of warme lucht tegen te houden, maar werkt ook uitstekend tegen geluidsoverlast.

Brievensleuf

Een buitendeur wordt altijd geleverd zonder brievensleuf voor een brievenklep. Buitendeur waarop een brievenklep zichtbaar is geeft alleen een indicatie dat een brievensleuf mogelijk is in de deur. Bij afbeeldingen waarop geen brievenklep zichtbaar is, is een brievensleuf niet mogelijk. De afmeting van de brievensleuf is volgens TNT en Post NL voorwaarden.Handig om te weten

Opdekdeuren opmeten Pijl rechts Stompe deur heeft geen draairichting Pijl rechts Verschil tussen een slotgat en krukgat Pijl rechts Zo bestel je een complete deur Pijl rechts Sloten en bewerkingen Pijl rechts Inmeten en montage Pijl rechts

Ons team staat klaar om je te helpen

Klantenservice Pijl rechts Bezorgen of afhalen Pijl rechts Betaalmogelijkheden Pijl rechts Retourneren Pijl rechts Folders en video's Pijl rechts
Ster waarderingRating starRating starSter waarderingSter waardering
9.3/10 van 2133 beoordelingen


Betaalmogelijkheden

Nieuw | Voordeelvloeren.nl