Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
 YouTube
 Pinterest
 Fotoactie

Vloeren en kasten op maat?
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl
Voordeellaminaatvloeren.nl

Montagepartner worden
Montagepartner worden?
Wil je montagepartner worden? Of wil je weten wat de voordelen voor jou als professional zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan even contact op via: info@voordeeldeuren.nl
Stuur een mail

Nieuw  |  voordeelvloeren.nl

Filteren filter pijl
OPDEK OF STOMP
HOOGTE
Voor opties kies eerst stomp of opdek
BREEDTE
Voor opties kies eerst stomp of opdek
STIJL
MERK
KLEUR AFGELAKT OF GRONDVERF
MATERIAAL
PRIJS
GLAS OF PANEELDEUR
SOORT GLAS
AANTAL RUITEN
LEVERTIJD


Toon resultaten (1327)
Sorteren Sorteren
Toon resultaten

Een houten of stalen loftdeur. Wat zijn de verschillen?

Een loftdeur is een opgeklampte stompe deur met schuine schoren. De schoren geven de deur stevigheid en een authentieke "barn" uitstraling. In het verleden schoven grote houten deuren met wielen aan de bovenzijde over zware metalen profielen.

Schuren en loodsen konden openen en sluiten door gebruik te maken van loftdeuren. Een loftdeur heeft meestal 2 verschillende zichtzijden. Een zijde met verticale groeven en een zijde met planken en schuine schoren. Loftdeuren zijn te koop van hout, staal of aluminium in alle stijlen en afmetingen.
Lees verder over loftdeuren

Austria Cabana Roble

resultaten
Meer weergeven

Wat is een loft?

Grote open ruimtes, vaak met een industriele deuren, worden omschreven als een loft. De naam loftdeur is zo ontstaan. Grote ruimtes zijn vaak voorzien van grote ramen met roedeverdeling. Groot glas is kwetsbaarder dan kleine ruitjes die goedkoper en eenvoudiger te vervangen zijn. De grote ramen werden van hout of ijzer gemaakt afhankelijk van de bouwstijl van de loft.

4 verschillende stijlen loftdeuren

Een loftdeur is van hout, van staal of een combinatie van deze materialen. Wat zijn de verschillen mogelijkheden, voor- en nadelen en de prijzen.

+ Steigerhouten loftdeuren


De meest bekende loftdeur is van steigerhout. Ruw, onbewerkt, niet geschuurd met de uitstraling van een oude deur. Steigerhouten deuren zitten niet in ons assortiment.

+ Eikenhouten loftdeuren


Luxe loftdeuren gemaakt van blank eikenhout is de nieuwe trend van 2022. Deze prachtige eiken deuren zijn zeker betaalbaar door de opbouw van de deur. De basis is hard geperst spaanplaat afgewerkt met een fineerlaag van 3mm massief eiken. De schoren, deurstijlen en beide zichtzijden zijn gefineerd. Het randhout is 30 mm massief eiken, zodat je makkelijk de deur op maat kan maken.

+ Wit gegronde MDF loftdeuren


De grootste keuze aan loftdeuren zijn MDF binnendeuren voorzien van groeven, schoren en de mogelijkheid om voor een raampje te kiezen. MDF loftdeuren zijn ook leverbaar met twee gelijke zichtzijden met schuine schoren en opgeklampte randplanken.

+ Zwarte loftdeuren met glas


Zwarte industriele deuren met glas worden steeds vaker gebruikt in een loft om de ruimte voor het zicht open te houden en tegelijkertijd toch verschillende kamers te creëren. Optimaal gebruik van het licht in de ruimte is een voordeel van een glazen loft binnendeur.

Wat is een rail voor een loftdeur?

De rails waar de deur aan hangt is meestal een zwarte metalen rails. De rollen met een groef die over de rails lopen waren vroeger van metaal en maakten veel geluid bij het openen en sluiten van de schuifdeuren. Tegenwoordig zijn de rollen van zwart kunststof zodat de loftdeur geruisloos over het zwart stalen profiel van de schuifdeurrail beweegt.


Terug

Handig om te weten

Opdekdeuren opmeten Pijl rechts Stompe deur heeft geen draairichting Pijl rechts Verschil tussen een slotgat en krukgat Pijl rechts Zo bestel je een complete deur Pijl rechts Sloten en bewerkingen Pijl rechts Inmeten en montage Pijl rechts Veel gestelde vragen Pijl rechts

Ons team staat klaar om je te helpen

Klantenservice Pijl rechts Showroom Pijl rechts Bezorgen of afhalen Pijl rechts Betaalmogelijkheden Pijl rechts Retourneren Pijl rechts Brochures en video's Pijl rechts
Ster waarderingRating starRating starSter waarderingSter waardering
9.3/10 van 2422 beoordelingen


Betaalmogelijkheden